6 Οφέλη των οδοντικών σφραγιστικών και γιατί τα χρειάζεστε
Οδοντική θεραπεία

6 Οφέλη των οδοντικών σφραγιστικών και γιατί τα χρειάζεστε

Είχατε ιδέα ότι η γυαλιστερή λευκή επιφάνεια των δοντιών σας (σμάλτο) είναι το πιο ανθεκτικό μέρος του σώματός σας; Συναρπαστικό, σωστά! Περιέργως, περιλαμβάνει 96% ορυκτό. αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιο δυνατό από τα κόκαλά σου! Γι’ αυτό τα δόντια μπορούν να σας εξυπηρετήσουν για μια ζωή αν τα φροντίζετε ανάλογα.

Τα οδοντικά σφραγιστικά κοντά σας είναι πλέον απαραίτητα για την προληπτική οδοντιατρική φροντίδα, καθώς κρατούν μακριά τις κοιλότητες. Καθώς συνεχίζετε να διαβάζετε, θα συναντήσετε γιατί χρειάζεστε στεγανωτικά και τα εκπληκτικά οφέλη τους.

Γιατί Χρειάζεστε Σφραγιστικά;

Για να καταλάβετε γιατί χρειάζεστε στεγανωτικά, πρέπει πρώτα να κατανοήσετε τι είναι και πώς λειτουργούν. Έτσι, ξέρετε ότι μερικοί άνθρωποι μπορεί να επιλέξουν να φορέσουν αδιάβροχα για να καλυφθούν όταν βρέχει. Τα στεγανωτικά δοντιών εφαρμόζουν την ίδια αρχή. Μπορείτε να τα φανταστείτε ως τα «αδιάβροχα» που καλύπτουν τα πίσω δόντια από την επίθεση των καταστροφικών οξέων που απελευθερώνουν τα βακτήρια κατά την πέψη των υπολειμμάτων τροφής στα δόντια σας.

Με λίγα λόγια, ο οδοντίατρός μας κοντά σας θα προετοιμάσει τα πίσω δόντια σας και στη συνέχεια θα βάψει το σφραγιστικό (συνήθως σε υγρή μορφή) πάνω από τις μασητικές επιφάνειες των προγομφίων και των γομφίων σας. Αυτά είναι τα καλύτερα δόντια για σφραγιστικά, καθώς έχουν βαθιές αυλακώσεις και σχισμές που παρέχουν ένα ευνοϊκό περιβάλλον για να κρύβονται τα βακτήρια και τα υπολείμματα τροφών. Έτσι, όταν το σφραγιστικό στερεοποιείται, σχηματίζει ένα προστατευτικό στρώμα που καλύπτει τα πίσω δόντια.

Ακριβώς έτσι, τα σφραγιστικά θα μειώσουν τον κίνδυνο οδοντικής κοιλότητας σχεδόν κατά ένα επιβλητικό 80%! Δεν είναι φοβερό αυτό;

Αυτό είναι φανταστικό αφού μερικοί άνθρωποι μπορεί να δυσκολεύονται να καθαρίσουν τα πίσω δόντια τους επειδή έχουν βαθιές αυλακώσεις που μια οδοντόβουρτσα μπορεί να μην μπορεί να καθαρίσει. Αλλά τα σφραγιστικά μπορούν να καλύψουν κάθε επιφάνεια των δοντιών, συμπεριλαμβανομένης της βαθιάς αυλάκωσης.

Οφέλη από τη χρήση οδοντικών σφραγιστικών

Όπως ήδη γνωρίζετε, η προληπτική οδοντιατρική φροντίδα είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος. Έτσι, η λήψη στεγανωτικού δοντιών για τα δόντια θα έχει τα ακόλουθα οφέλη:

Προστασία από την πλάκα

Τα σφραγιστικά βάφονται πάνω από την επιφάνεια μάσησης των προγομφίων και των γομφίων σας, δημιουργώντας ένα προστατευτικό στρώμα πάνω τους. Αυτό σημαίνει ότι κάθε μέρα τα δόντια σας έχουν ένα σταθερό στρώμα προστασίας, διασφαλίζοντας ότι τα βακτήρια δεν μπορούν να βλάψουν τα δόντια σας. Οι βαθιές κοιλότητες που είναι τόποι αναπαραγωγής βακτηρίων είναι πλέον εκτός ορίων.

Έτσι, όταν πηγαίνετε για σφραγιστικά, δεν πρέπει να ανησυχείτε για τερηδόνα, τερηδόνα, απόστημα κ.λπ. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να καθαρίσετε τα δόντια σας μετά τα γεύματα και είστε έτοιμοι.

Εφαρμογή χωρίς πόνο

Η λήψη οδοντικών σφραγιστικών είναι μια υπόθεση χωρίς πόνο. Ο οδοντίατρός μας θα χρησιμοποιήσει μια βούρτσα για να εφαρμόσει την υγρή σύνθετη ρητίνη στην επιφάνεια των δοντιών σας. Η ρητίνη σκληραίνει μετά από λίγα δευτερόλεπτα. Αφού θεραπεύσει, ο οδοντίατρός μας θα ξεπλύνει τα δόντια σας και τα δόντια σας προστατεύονται. Γι’ αυτό η διαδικασία συνιστάται και στα παιδιά.

Ενίσχυση της στοματικής σας υγείας

Παρόλο που έχετε εξαιρετικές συνήθειες στοματικής υγιεινής, υπάρχει πιθανότητα να μην αφαιρέσετε όλα τα υπολείμματα από τα κοιλώματα και τις σχισμές σας. Οι αυλακώσεις μπορούν να είναι ένα τέλειο σημείο κρυψώνας για βακτήρια και υπολείμματα τροφών. Αλλά αν επιλέξετε να προμηθευτείτε στεγανωτικά, μπορείτε να προστατέψετε τα δόντια σας από τερηδόνα, που καταστρέφουν τα δόντια. Με τη σειρά τους, τα δόντια σας θα παραμείνουν ανέπαφα, βελτιώνοντας έτσι την στοματική σας υγεία.

Διαρκούν πολύ

Πιθανώς να αναρωτιέστε για το πόσο διαρκούν τα στεγανωτικά. Τα στεγανωτικά έχουν μεγάλη διάρκεια, καθώς μπορούν να διαρκέσουν σχεδόν μια δεκαετία, ειδικά εάν έχετε εξαιρετική στοματική υγιεινή και διατροφικές συνήθειες. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι θα χρειαστούν μια νέα επίστρωση οδοντικών σφραγιστικών μετά από πέντε χρόνια.

Εύκολη επισκευή και συντήρηση

Τα στεγανωτικά δεν είναι υψηλής συντήρησης. Εάν βουρτσίζετε τα δόντια σας και αποφεύγετε να μασάτε σκληρά αντικείμενα, τα σφραγιστικά θα είναι άθικτα.

Καλύπτονται από Ασφάλιση

Δεδομένου ότι τα στεγανωτικά είναι μια προληπτική θεραπεία, οι περισσότερες εταιρείες θα καλύψουν το κόστος. Αλλά θα χρειαστεί να ελέγξετε με την ασφαλιστική σας εταιρεία για να βεβαιωθείτε εάν καλύπτουν αυτήν την υπηρεσία.

6 Οφέλη των οδοντικών σφραγιστικών και γιατί τα χρειάζεστε için yorumlar kapalı