5 σημάδια ότι έχετε ραγίσει ένα δόντι
Οδοντική υγεία

5 σημάδια ότι έχετε ραγίσει ένα δόντι

Ένα ραγισμένο δόντι είναι ένα σχετικά συχνό φαινόμενο. Μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους, αλλά όταν συμβεί πρέπει να αντιμετωπιστεί αμέσως για να σωθεί το δόντι. Μερικές φορές μπορείτε να δείτε τη ρωγμή ή ένα κομμάτι του δοντιού να σπάει. Άλλες φορές δεν μπορείτε να το δείτε καθόλου.

Πονόδοντος που έρχεται και φεύγει

Όταν ένα δόντι σπάει μπορεί να προκαλέσει πόνο, αλλά δεν είναι πάντα σταθερό. Μπορεί να νιώσετε έναν πονόδοντο για λίγα δευτερόλεπτα ή λεπτά και μετά να υποχωρήσει, κάνοντάς σας να αναρωτιέστε αν υπάρχει πρόβλημα ή όχι. Εάν ο πονόδοντος επιστρέφει ξανά και ξανά, μην το αγνοήσετε. Επικοινωνήστε μαζί μας για θεραπεία όσο το δόντι είναι ακόμα σε θέση να σωθεί.

Πόνος κατά το μάσημα

Ένα ραγισμένο δόντι μπορεί να πονάει μόνο όταν δαγκώνετε ή μασάτε κάτι σε αυτό το δόντι. Η πίεση της μάσησης μπορεί να στείλει σήματα πόνου στο νεύρο που υποδηλώνουν ρωγμή. Εάν συνεχίσετε να μασάτε αυτό το δόντι, η ρωγμή μπορεί να επιδεινωθεί και να εξαπλωθεί έως ότου το δόντι δεν μπορεί να σωθεί. Επικοινωνήστε μαζί μας εάν έχετε πόνο κατά τη μάσηση.

Ευαισθησία σε ένα δόντι

Μια ρωγμή σε ένα δόντι μπορεί να κάνει το δόντι να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο. Η ρωγμή εκθέτει τα νεύρα μέσα στο δόντι σε κρύο, ζέστη και ζάχαρη, πράγματα που επιδεινώνουν την ευαισθησία. Εάν ένα δόντι είναι πιο ευαίσθητο από τα άλλα δόντια σας, μπορεί να υποδηλώνει ρωγμή στο σμάλτο. Ένα άλλο σημάδι είναι εάν η ευαισθησία παραμένει μετά την αφαίρεση της πηγής.

Πρήξιμο των Ούλων

Ένα ραγισμένο δόντι διατρέχει αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης. Τα βακτήρια μπορούν να εισέλθουν στο δόντι μέσω της ρωγμής και να μολύνουν τον οδοντικό πολφό, τον μαλακό ιστό στο κέντρο κάθε δοντιού. Μια μόλυνση των δοντιών θα προκαλέσει τον ιστό των ούλων γύρω του να διογκωθεί λόγω φλεγμονής. Τα σημάδια ενός μολυσμένου δοντιού είναι πιθανά σημάδια ενός ραγισμένου δοντιού.

Αποχρωματισμός του Δοντιού

Ένα άλλο σημάδι ενός μολυσμένου δοντιού, ή ενδεχομένως ενός ραγισμένου δοντιού, είναι ο αποχρωματισμός. Το δόντι μπορεί να γίνει γκρι ή καφέ μετά από τραύμα λόγω εσωτερικής αιμορραγίας μέσα στο δόντι όπου βρίσκονται τα αιμοφόρα αγγεία. Μια γκρίζα ή καφέ γραμμή στο σμάλτο των δοντιών σας είναι πιθανότατα μια ρωγμή που προκαλείται από τραύμα.

5 σημάδια ότι έχετε ραγίσει ένα δόντι için yorumlar kapalı