Τι είναι οι όψεις και πώς πρέπει να τις φροντίζετε;
Ασθένεια των ούλων

Τι είναι οι όψεις και πώς πρέπει να τις φροντίζετε;

Οι οδοντικές όψεις είναι θεραπευτικές συσκευές που τοποθετούνται πάνω από τα φυσικά σας δόντια. Οι καπλαμάδες ταιριάζουν σε άτομα με πελεκημένα, λεκιασμένα ή κακώς ευθυγραμμισμένα δόντια. Επιπλέον, αυτές οι επικαλύψεις βελτιώνουν την εμφάνιση των φυσικών δοντιών σας.

Συνιστάται να φροντίζετε τις οδοντικές όψεις σας όπως φροντίζετε τα φυσικά σας δόντια. Μπορούν να διαρκέσουν για μια δεκαετία και να αναζωογονήσουν το χαμόγελό σας με την κατάλληλη φροντίδα.

Τι είναι οι οδοντικές όψεις;

Οι καπλαμάδες είναι επιχρίσματα λεπτού χρώματος που συνδέονται με την επιφάνεια των φυσικών σας δοντιών. Αυτές οι έγχρωμες επικαλύψεις κατασκευάζονται από σύνθετα υλικά ρητίνης ή πορσελάνη. Μπορεί να είστε καλός υποψήφιος για οδοντικές όψεις εάν έχετε σπασμένα, αποχρωματισμένα, σπασμένα ή μικρότερα από το μέσο όρο δόντια.

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι καπλαμάδων;

Υπάρχουν τέσσερις διαφορετικοί τύποι καπλαμάδων. Οι όψεις πορσελάνης είναι ο πιο κοινός τύπος. Αυτό συμβαίνει γιατί ταιριάζουν καλά με τα φυσικά σας δόντια και είναι τα λιγότερο επιβλαβή για τα δόντια σας. Επιπλέον, οι όψεις πορσελάνης είναι ανθεκτικές και αντέχουν τις δυνάμεις κατά τη μάσηση.

Ένα άλλο καλό με τις όψεις πορσελάνης είναι ότι είναι βιοσυμβατές, που σημαίνει ότι δεν τραυματίζουν τους μαλακούς ιστούς στο στόμα σας. Ωστόσο, αυτός ο τύπος καπλαμά είναι ακριβός, επομένως θα πρέπει να προσέχετε το κόστος όταν αναζητάτε έναν οδοντίατρο για την εγκατάσταση οδοντικών όψεων κοντά σας.

Οι σύνθετοι καπλαμάς κατασκευάζονται από σύνθετη ρητίνη, συνδυασμό οργανικών και ανόργανων υλικών. Ο παράγοντας σύζευξης, ο εκκινητής και η ρητίνη είναι τα οργανικά υλικά, ενώ το πληρωτικό είναι το κύριο ανόργανο υλικό.

Αν και οι σύνθετοι καπλαμάδες είναι ισχυροί και ανθεκτικοί, δεν μπορούν να συγκριθούν με κοχύλια από πορσελάνη. Ωστόσο, οι σύνθετες όψεις θα είναι κατάλληλες για τον προϋπολογισμό σας εάν αναζητάτε έναν οικονομικό τρόπο για να διορθώσετε τα λεκιασμένα ή πελεκημένα δόντια σας.

Τα φωτιστικά είναι ένας άλλος τύπος καπλαμά. Τα Lumineers κατασκευάζονται από πολύ λεπτό πολυστρωματικό υλικό πορσελάνης, το οποίο απαιτεί ελάχιστη προετοιμασία των δοντιών σας πριν τα στερεώσετε. Αυτός ο τύπος καπλαμά είναι εξαιρετικός για άτομα με ακανόνιστο σχήμα ή λεκιασμένα δόντια. Επιπλέον, αυτός ο τύπος καπλαμά έχει απαλή αίσθηση και μοιάζει με το χρώμα των φυσικών δοντιών σας.

Οι προσωρινές όψεις, που ονομάζονται επίσης όψεις Snap-on, είναι αφαιρούμενες όψεις που μπορούν να βοηθήσουν σε δευτερεύοντα προβλήματα ευθυγράμμισης ή αποχρωματισμού των δοντιών. Ωστόσο, αυτοί οι καπλαμάδες δεν μοιάζουν με τα φυσικά σας δόντια και είναι επιρρεπείς στη συσσώρευση πλάκας και μπορεί να τραυματίσουν τα ούλα σας εάν τα φοράτε για κάποιο χρονικό διάστημα.

Τώρα που γνωρίζετε τα είδη των οδοντικών όψεων, υπάρχουν τρόποι να τα φροντίζετε.

Πώς να φροντίσετε τους καπλαμάδες σας

Ασκήστε τη σωστή στοματική υγιεινή
Ο Οδοντίατρος του Τσέστερ Σπρινγκς συνιστά να ασκείτε τη σωστή στοματική υγιεινή κάθε μέρα. Η καλή στοματική υγιεινή συνεπάγεται τη χρήση μιας μη λειαντικής οδοντόκρεμας για να βουρτσίζετε τα δόντια σας μετά από κάθε γεύμα. Αυτό είναι απαραίτητο καθώς κρατά μακριά τα βακτήρια και μειώνει τις πιθανότητες μολύνσεων των ούλων.

Εκτός από το καθημερινό βούρτσισμα των δοντιών σας, είναι επιτακτική ανάγκη να ξεπλένετε το στόμα σας με ένα αντισηπτικό στοματικό διάλυμα τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Το στοματικό διάλυμα δεν πρέπει να περιέχει αλκοόλ, καθώς μπορεί να μειώσει την ποιότητα του συνδετικού παράγοντα που χρησιμοποιείται για την προσάρτηση των καπλαμάδων στην επιφάνεια των δοντιών σας.

Επισκεφθείτε τακτικά τον οδοντίατρο

Οι τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο είναι απαραίτητες καθώς ο οδοντίατρος μπορεί να αξιολογήσει τη στοματική σας υγεία και να δει πόσο καλά φροντίζετε τους καπλαμάδες σας. Επιπλέον, ο οδοντίατρος μπορεί να εντοπίσει τυχόν οδοντικά προβλήματα και να τα διορθώσει προτού επηρεάσουν τη στοματική υγεία και τις όψεις σας.

Αποφύγετε τα ποτά και τα τρόφιμα που λερώνουν τα δόντια σας

Θα βοηθούσε αν δεν υποθέτετε ότι οι οδοντικές όψεις σας δεν είναι απαλλαγμένες από λεκέδες. Επομένως, εάν είστε λάτρης του καφέ ή του κρασιού, θα ήταν καλύτερο να μειώσετε την ποσότητα που παίρνετε. Γιατί; Αυτά τα ποτά είναι γνωστό ότι αφήνουν λεκέδες στην επιφάνεια των δοντιών σας. Επομένως, εάν πρέπει να πίνετε αυτά τα ποτά, θα πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας και να ξεπλένετε το στόμα σας αμέσως μετά το ποτό. Το βούρτσισμα και το ξέπλυμα θα αποτρέψουν τυχόν λεκέδες από το να κολλήσουν στους καπλαμάδες σας.

Τι είναι οι όψεις και πώς πρέπει να τις φροντίζετε; için yorumlar kapalı