Τι είναι η πλήρης στοματική αποκατάσταση;
Λαμιναρισμένα δόντια

Τι είναι η πλήρης στοματική αποκατάσταση;

Εάν πάσχετε από ένα ευρύ φάσμα στοματικών ή οδοντικών προβλημάτων ή ένα συγκεκριμένο ζήτημα που απειλεί να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα στο μέλλον, ίσως χρειαστεί να εξετάσετε το ενδεχόμενο μιας πλήρους στοματικής αποκατάστασης για να φτάσετε στη βασική αιτία του προβλήματος και σταματήστε το πριν πάει πολύ μακριά.

Τι ακριβώς είναι όμως η πλήρης στοματική αποκατάσταση; Τι μπορεί να κάνει? Και είναι η σωστή πορεία δράσης για αυτό που αντιμετωπίζετε; Ας το συζητήσουμε πιο αναλυτικά…

Τι καλύπτεται στην Ολοστομική Αποκατάσταση;

Η πλήρης αποκατάσταση του στόματος είναι ένας γενικός όρος που μπορεί να περιλαμβάνει πολυάριθμες επεμβάσεις αποκατάστασης οδοντιατρικής, για να διορθώσετε οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζετε. Συνήθως, ο όρος προορίζεται για κάποιον που έχει πολλά οδοντικά προβλήματα και παλεύει με την καθημερινή κίνηση του στόματος ή έντονο πόνο.

Συνήθως περιλαμβάνει την επίσκεψη στον οδοντίατρό σας για μια διαβούλευση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα σας κάνουν ερωτήσεις σχετικά με το τι αντιμετωπίζετε. Στη συνέχεια, μπορούν να προχωρήσουν στη λήψη ακτινογραφιών του στόματός σας, αποτυπώματα από το δάγκωμα σας ή άλλες μεθόδους για να προσδιορίσουν τα προβλήματά σας, τις αιτίες τους και εάν η αποκατάσταση του στόματος θα ήταν χρήσιμη.

Αυτά τα ζητήματα μπορεί να αφορούν τα δόντια σας (αντικατάσταση δοντιών που λείπουν, προεξέχοντα δόντια, προβλήματα δαγκώματος, τρίξιμο δοντιών κ.λπ.), τα ούλα σας (πρησμένα ή φλεγμονώδη ούλα, ασθένεια των ούλων, ευαισθησία, κακοσχηματισμένα ούλα κ.λπ.) ή ακόμα και τη δομή των οστών μέσα και γύρω από το στόμα σας (επώδυνα οστά της γνάθου, κακή ευθυγράμμιση των σιαγόνων, κ.λπ.) μεταξύ πολλών άλλων προβλημάτων.

Χρησιμοποιώντας σύγχρονη οδοντιατρική τεχνολογία, εξειδικευμένες τεχνικές, χρόνο και υπομονή, οι οδοντίατροι μας μπορούν να προσφέρουν μια πληθώρα υπηρεσιών ως μέρος της πλήρους στοματικής αποκατάστασης, επιτρέποντας στους ασθενείς να βιώσουν επιτέλους κάποια κανονικότητα στη ζωή τους ξανά.

Οι θεραπείες που καλύπτονται σε πολλές ολικές στοματικές αποκαταστάσεις μπορεί να περιλαμβάνουν:

Οδοντικά εμφυτεύματα
Κορώνες
Γέφυρες
Γεμίσματα
Επεμβάσεις ριζικού σωλήνα

Είναι η Ολοστομική Αποκατάσταση το ίδιο με την Ολοστομική Αποκατάσταση;

Αν και είναι τεχνικά διαφορετικές θεραπείες, η πλήρης στοματική αποκατάσταση και η πλήρης ανακατασκευή του στόματος είναι συχνά εναλλάξιμοι όροι και αλλάζουν από οδοντίατρο σε οδοντίατρο. Κατά κανόνα, η θεραπεία αποκατάστασης πλήρους στόματος περιλαμβάνει την αφαίρεση και την αντικατάσταση όλων των δοντιών – όπου δεν υπάρχει ελπίδα να σωθούν τα υπάρχοντα δόντια επειδή η ζημιά είναι πολύ μεγάλη – ενώ η πλήρης αποκατάσταση του στόματος μπορεί να αποτελείται από τις πολυάριθμες θεραπείες που αναφέρονται παραπάνω, ενώ ίσως μόνο αντικατάσταση ενός από μια χούφτα δόντια και όχι ολόκληρου του σετ.

Ποιοι είναι οι χρόνοι θεραπείας για την πλήρη στοματική αποκατάσταση;

Οι χρόνοι επούλωσης για πλήρη στοματική αποκατάσταση εξαρτώνται εξ ολοκλήρου από το επίπεδο θεραπείας που υποβάλλεται σε έναν ασθενή. Για παράδειγμα, ένας ασθενής του οποίου η θεραπεία αποτελείται κυρίως από στεφάνες ή σφραγίσματα δεν θα έχει σχεδόν καθόλου χρόνο επούλωσης και μπορεί να συνεχίσει εύκολα τις καθημερινές του εργασίες.

Ωστόσο, πιο επεμβατικές θεραπείες όπως επεμβάσεις ριζικού σωλήνα και εκτεταμένα οδοντικά εμφυτεύματα θα μπορούσαν να απαιτήσουν εβδομάδες επούλωσης, με συμπτώματα ανάρρωσης όπως οίδημα ή ήπιος πόνος να εμφανίζονται τις ημέρες μετά τη θεραπεία.

Είναι επώδυνη η ολοστοματική αποκατάσταση;

Και πάλι, αυτό εξαρτάται εξ ολοκλήρου από το επίπεδο της απαιτούμενης θεραπείας. Πιο σε βάθος οδοντιατρικές επεμβάσεις – όπως επεμβάσεις ριζικού σωλήνα και οδοντικά εμφυτεύματα – μπορεί να είναι αρκετά επώδυνες κατά τη διάρκεια και μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας. Αλλά ο οδοντίατρός σας θα σας κάνει πάντα όσο το δυνατόν πιο άνετους προτού αρχίσουν τα πράγματα να σας βοηθήσουν να έχετε το μυαλό σας ήσυχο.

Ο οδοντίατρός σας θα σας δίνει επίσης πάντα μια σαφή εικόνα του πόσο πόνο να περιμένετε, πόσο πόνο είναι φυσιολογικό και ποια μέτρα πρέπει να λάβετε για να αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο πόνο (για παράδειγμα, παίρνοντας ανακούφιση από τον πόνο χωρίς ιατρική συνταγή για αρκετές ημέρες ). Όμως, συνολικά, τα αποτελέσματα της θεραπείας ξεπερνούν κατά πολύ κάθε πόνο που νιώθετε και η εμπειρία αξίζει πάντα στο τέλος.

Τι είναι η πλήρης στοματική αποκατάσταση; için yorumlar kapalı