Τι είναι η οδοντική μεταμόσχευση οστών;
Οδοντική θεραπεία

Τι είναι η οδοντική μεταμόσχευση οστών;

Το οδοντικό οστικό μόσχευμα είναι μια οδοντιατρική διαδικασία που περιλαμβάνει την προσθήκη όγκου και πυκνότητας στην περιοχή της γνάθου ενός ασθενούς, εάν έχει συμβεί οστική απώλεια.

Επιτρέποντας στη γνάθο να αποκατασταθεί στην αρχική της μορφή μετά από τραύμα, απώλεια δοντιών ή ασθένεια των ούλων (περιοδοντική νόσο), αυτή η διαδικασία ενισχύει το κατεστραμμένο οστό έτσι ώστε να είναι αρκετά δυνατό για να αντικαταστήσει το δόντι ή τα δόντια που λείπουν. Βελτιώνοντας την αισθητική και τη λειτουργικότητα του χαμόγελου σας, αυτή η θεραπεία έχει υψηλό ποσοστό επιτυχίας.

Εάν σκέφτεστε να κάνετε μόσχευμα οδοντικών οστών και χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι περιλαμβάνει αυτή η διαδικασία, βρίσκεστε στο σωστό μέρος.

Τι είναι ένα οδοντικό οστικό μόσχευμα;

Εάν έχει συμβεί απώλεια οστού στη γνάθο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα οδοντικό οστικό μόσχευμα για να προσθέσει όγκο και πυκνότητα πίσω στις πληγείσες περιοχές.

Πώς λειτουργεί ένα οδοντικό οστικό μόσχευμα;

Το οδοντικό οστικό μόσχευμα είναι μια κοινή διαδικασία που εκτελείται για να αυξηθεί η ποσότητα του οστού στη γνάθο, όπου το οστό έχει χαθεί ή όπου απαιτείται περαιτέρω υποστήριξη. Για να γίνει αυτό, το οστό λαμβάνεται είτε από αλλού στο σώμα είτε από άλλο είδος και συγχωνεύεται χειρουργικά με το υπάρχον οστό στη γνάθο.

Οι ασθενείς μπορεί να χρειαστούν αυτή τη θεραπεία πριν από διαδικασίες όπως οι ακόλουθες:

Οδοντικά εμφυτεύματα
Εξαγωγές δοντιών
Αναδόμηση της γνάθου πριν από τη λήψη οδοντοστοιχιών

Πριν επιλέξετε οποιαδήποτε οδοντιατρική διαδικασία, είναι σημαντικό να μιλήσετε με τον οδοντίατρό σας για να προσδιορίσετε την καλύτερη επιλογή θεραπείας για εσάς.

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι οδοντικών οστικών μοσχευμάτων;

Υπάρχουν διάφοροι τύποι οδοντικών οστικών μοσχευμάτων με τους οποίους θα πρέπει να εξοικειωθείτε εάν σκέφτεστε αυτή τη θεραπεία, όπως:

Καθοδηγούμενη Οστική Αναγέννηση

Αυτή η χειρουργική επέμβαση χρησιμοποιεί οστικά μοσχεύματα με μεμβράνες φραγμού για την αποκατάσταση μικρών ελαττωμάτων γύρω από τα οδοντικά εμφυτεύματα.

Εμβολιασμός μπλοκ

Η μεταμόσχευση μπλοκ οστών περιλαμβάνει την αποκατάσταση περιοχών όπου τα δόντια έχουν προηγουμένως χαθεί. Αυτή η διαδικασία χρησιμοποιείται συνήθως για την αποκατάσταση μεγαλύτερων ελαττωμάτων.

Διαστολή οστών

Η επέκταση του οστού περιλαμβάνει τον χειρισμό του υπάρχοντος οστού για να σχηματιστεί μια θέση υποδοχέα για την τοποθέτηση ενός εμφυτεύματος. Αυτή η διαδικασία δεν περιλαμβάνει την αφαίρεση οποιουδήποτε οστού από τον ασθενή.

Διάσπαση Οστεογένεση

Η οστεογένεση απόσπασης της προσοχής περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός μακρύτερου οστού από ένα πιο κοντό κομμάτι οστού. Μόλις κοπεί το οστό, ένας διασπαστής αποσπά τα κομμάτια του οστού αργά.

Είναι επώδυνη η θεραπεία οδοντικής μεταμόσχευσης οστών;

Η συντριπτική πλειονότητα των ασθενών που υποβάλλονται σε οδοντικό οστικό μόσχευμα αναφέρει ότι βιώνουν κάποιο επίπεδο δυσφορίας ή πόνου μετά τη διαδικασία. Ωστόσο, στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με ανακούφιση από τον πόνο χωρίς ιατρική συνταγή.

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα βιώσουν τον περισσότερο πόνο κατά τις πρώτες τρεις έως τέσσερις ημέρες μετά τη διαδικασία τους.

Τι είναι η οδοντική μεταμόσχευση οστών; için yorumlar kapalı