Τα αίτια, τα συμπτώματα και η θεραπεία του πόνου της οδοντοστοιχίας
Οδοντική πλήρωση

Τα αίτια, τα συμπτώματα και η θεραπεία του πόνου της οδοντοστοιχίας

Εάν έχετε φορέσει οδοντοστοιχίες και μερικές στο παρελθόν, γνωρίζετε ήδη τον πόνο που μπορεί να προκαλέσουν, ειδικά στα αρχικά στάδια. Ο λόγος είναι ότι τα ούλα είναι συνήθως ακόμα σε σοκ από την εξαγωγή εκεί πριν. Αυτή τη στιγμή, είναι σημαντικό να προσέχετε τι τρώτε, επειδή το υπερβολικό μάσημα πιο σκληρών τροφών μπορεί να αυξήσει την πίεση στον ευαίσθητο ιστό των ούλων, προκαλώντας πόνο στην οδοντοστοιχία.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο πόνος της οδοντοστοιχίας σχετίζεται με φρέσκους, κόκκινους ιστούς και μολύνσεις ζύμης στο στόμα. Μπορεί επίσης να είναι αποτέλεσμα της ακατάλληλης τοποθέτησης εμφυτευμάτων οδοντοστοιχιών ή οδοντοστοιχιών με κουμπωτά. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον πόνο της οδοντοστοιχίας, τις αιτίες και τα σημάδια του προβλήματος και τρόπους για να το ξεπεράσετε.

Τύποι οδοντοστοιχιών

Οι μερικές οδοντοστοιχίες για τα μπροστινά δόντια είναι η διαδρομή που ακολουθείτε όταν δεν έχετε αρκετά δυνατά δόντια για να στηρίξουν τη γέφυρα ή μόνο πολλά δόντια που λείπουν. Σε αντίθεση με τις μόνιμες οδοντοστοιχίες, οι μερικές οδοντοστοιχίες συγκρατούνται στη θέση τους με ευθυγράμμιση στα υπάρχοντα δόντια. Κατασκευάζονται από καλούπι που έχει ληφθεί από τα υπάρχοντα δόντια. Δεν έχουν προβλήματα φυσικής κατάστασης, αλλά μπορεί να συμβούν.

Άμεση Οδοντοστοιχία

Έχουν σχεδιαστεί για να φοριούνται καθώς θεραπεύεστε από εξαγωγή δοντιού ή άλλες επεμβατικές διαδικασίες. Μπορείτε να τα φοράτε για μήνες, ανάλογα με την περίοδο θεραπείας. Έτσι, μπορείτε να τα φοράτε για μεγάλο χρονικό διάστημα πριν αποκτήσετε πλήρη οδοντοστοιχία. Το θέμα με αυτόν τον τύπο είναι ότι τα ούλα τείνουν να συρρικνώνονται και να κινούνται καθώς προχωρά η επούλωση. Με την πάροδο του χρόνου χρειάζονται επανευθυγράμμιση.

Ολοκληρωμένες οδοντοστοιχίες

Κερδίζονται αφού το στόμα επουλωθεί πλήρως. Μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες ή και μήνες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία επούλωσης. Οι πλήρεις οδοντοστοιχίες κατασκευάζονται από καλούπι, και όπως και οι άμεσες, συγκρατούνται στη θέση τους στα ούλα με αναρρόφηση. Η συντήρηση εδώ είναι ζωτικής σημασίας. Έτσι, μπορούν να αναπτύξουν κάποια προβλήματα φυσικής κατάστασης λόγω των συνθηκών που συζητούνται παρακάτω.

Προσδιορισμός του Προβλήματος

Τα σημεία και τα συμπτώματα των πόνων της οδοντοστοιχίας είναι σχετικά απλά καθώς η πάθηση έχει ορισμένα συγκεκριμένα συμπτώματα.

Μερικά από τα πιο εμφανή συμπτώματα του πόνου της οδοντοστοιχίας περιλαμβάνουν:

Μεμονωμένες κόκκινες περιοχές στο δέρμα κάτω από την οδοντοστοιχία
Λευκά μπαλώματα μαγιάς στο κάτω μέρος του δέρματος της οδοντοστοιχίας
Ακατέργαστος, κόκκινος ιστός
Τα ούλα φαίνονται να αναπτύσσονται πάνω από την οδοντοστοιχία

Πιθανές αιτίες

Όταν αποτυγχάνετε να καθαρίσετε και να διατηρήσετε σωστά τις οδοντοστοιχίες σας, τα βακτήρια μπορούν να συσσωρευτούν στην κάτω πλευρά της οδοντοστοιχίας, προκαλώντας σχηματισμό ζύμης. Η μόλυνση ζύμης μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη επώδυνων πληγών. Σε αντίθεση με τα φυσικά δόντια, όπου τα βακτήρια συσσωρεύονται μόνο με τη μορφή πλάκας, τα άτομα με οδοντοστοιχίες και μερικές οδοντοστοιχίες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν σοβαρή μόλυνση ζύμης σε όλες τις περιοχές που καλύπτει η οδοντοστοιχία.

Κατάλληλος

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, τα ούλα αλλάζουν καθώς το στόμα σας επουλώνεται. Έτσι, οι οδοντοστοιχίες μπορεί να μην ευθυγραμμιστούν καθώς δυσκολεύονται να εφαρμόσουν. Τρίβονται στο πάνω και στο κάτω μέρος του στόματος με αποτέλεσμα να δημιουργείται ωμό δέρμα και στις δύο επιφάνειες.

Η κακή εφαρμογή οδοντοστοιχιών που τρίβονται στα ούλα μπορεί να προκαλέσει οστική απορρόφηση, μια κατάσταση που προκαλεί έντονο πόνο κατά τη μάσηση.

Περίοδος προσαρμογής

Εάν βγάζετε ψεύτικα δόντια για πρώτη φορά, τα δόντια σας δεν το έχουν συνηθίσει. Έτσι, μπορείτε να αντιμετωπίσετε ήπιο πόνο τους πρώτους μήνες. Με τον καιρό, συνηθίζετε τα νέα δόντια και ο πόνος της οδοντοστοιχίας εξαφανίζεται. Εάν δεν υποχωρήσει, μπορείτε να συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας για να ελέγξετε εάν τα δόντια χρειάζονται μικρές προσαρμογές.

Ξεπερνώντας τον πόνο της οδοντοστοιχίας

Οι οδοντοστοιχίες πρέπει να συντηρούνται και να φροντίζονται αυστηρά. Πρέπει να τα αφαιρείτε και να τα καθαρίζετε κάθε βράδυ. Μερικοί οδοντίατροι συνιστούν να τα εμποτίσετε όλη τη νύχτα σε ένα διάλυμα καθαρισμού για να χαλαρώσουν τα βακτήρια. Μην χρησιμοποιείτε ζεστό νερό για να αποφύγετε τη στρέβλωση των συσκευών. Επίσης, βουρτσίστε τα κάθε πρωί και μην χρησιμοποιείτε τυπική οδοντόκρεμα και διάλυμα λεύκανσης, καθώς μπορεί να τα καταστρέψουν.

Σωστή Στοματική Υγιεινή

Τα βακτήρια είναι ο χειρότερος εχθρός σας, επομένως θα πρέπει να διατηρείτε τα ούλα σας καθαρά. Συνιστούμε να βουρτσίζουμε τα ούλα μας μετά τον καθαρισμό της οδοντοστοιχίας σας για να αφαιρέσετε τυχόν σωματίδια τροφής που έχουν παγιδευτεί από κάτω. Παρόλο που τα ούλα μπορεί να πονάνε από την επίδραση αναρρόφησης ολικής οδοντοστοιχίας, μπορείτε να τα κάνετε μασάζ χρησιμοποιώντας ζεστό νερό και ένα πανί ή στοματικό διάλυμα χωρίς αλκοόλ.

Επανεπένδυση

Περιλαμβάνει τη χρήση ενός καλουπιού στη γραμμή των ούλων για να κολλήσει η οδοντοστοιχία στη θέση της. Διαρκεί δύο χρόνια και μετά χρειάζεται αντικατάσταση. Μια σκληρή επαναφορά είναι μια παρόμοια διαδικασία και χρησιμοποιεί μια πιο σκληρή ουσία και είναι πιο μόνιμη.

Τα αίτια, τα συμπτώματα και η θεραπεία του πόνου της οδοντοστοιχίας için yorumlar kapalı