Οι κορυφαίες 3 πιο συνηθισμένες οδοντικές ερωτήσεις
Οδοντική θεραπεία

Οι κορυφαίες 3 πιο συνηθισμένες οδοντικές ερωτήσεις

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί το βούρτσισμα μετά τα γεύματα είναι σημαντικό ή τι προκαλεί τερηδόνα; Τι γίνεται με το πώς να λευκάνετε τα δόντια σας ή γιατί να χρησιμοποιήσετε οδοντόκρεμα που περιέχει φθόριο; Δεν είσαι μόνος! Η υγεία των δοντιών είναι περίπλοκη και μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζουμε όλες τις απαντήσεις.

Ευτυχώς για εσάς, έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με τις πέντε πιο κοινές οδοντιατρικές ερωτήσεις που κάνουν οι ασθενείς μας – πλήρης με ευνόητες απαντήσεις. Αν λοιπόν έχετε αναρωτηθεί ποτέ για την οδοντιατρική, διαβάστε παρακάτω! Με συμβουλές από έμπειρους οδοντιάτρους που τα έχουν δει όλα, σύντομα θα καταλάβετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την υγεία των δοντιών.

Τι μπορώ να κάνω για να αποτρέψω την τερηδόνα και την τερηδόνα σε παιδιά και ενήλικες;

Η εισαγωγή καλών συνηθειών στοματικής υγιεινής σε νεαρή ηλικία, όπως το βούρτσισμα δύο φορές την ημέρα, το νήμα καθημερινά και η χρήση αντισηπτικού στοματικού διαλύματος είναι το κλειδί για την καταπολέμηση της τερηδόνας και της τερηδόνας. Το να ξεκινήσετε νωρίς τις καλές συνήθειες στοματικής υγιεινής και να τις τηρήσετε είναι το πρώτο βήμα για την πρόληψη της τερηδόνας σε παιδιά και ενήλικες.

Το βούρτσισμα των δοντιών μας δύο φορές την ημέρα, το οδοντικό νήμα καθημερινά και η χρήση αντισηπτικού στοματικού διαλύματος είναι όλα στοιχεία υγιεινής οδοντιατρικής φροντίδας που πρέπει να εισαχθούν σε νεαρή ηλικία. Ένας εύκολος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι τα μέλη της οικογένειάς σας δεν ξεχνούν τη σημασία της φροντίδας των δοντιών τους είναι να ορίσετε μια υπενθύμιση στο τηλέφωνό σας ή να τοποθετήσετε αυτοκόλλητες σημειώσεις σε σημαντικά σημεία στο σπίτι. Η επικεφαλής του παραδείγματος είναι επίσης ζωτικής σημασίας. Εάν λάβετε τα απαραίτητα μέτρα για την άσκηση της στοματικής υγιεινής, είναι πιθανό ότι και άλλοι στο σπίτι σας θα ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Εκτός από τη στοματική φροντίδα, μπορείτε επίσης να μειώσετε τον κίνδυνο τερηδόνας και τερηδόνας αποφεύγοντας σνακ και ποτά με ζάχαρη μεταξύ των γευμάτων, τρώγοντας μια υγιεινή διατροφή που περιλαμβάνει πολλά φρούτα και λαχανικά και επισκέπτεστε τακτικά τον οδοντίατρο για καθαρισμούς και εξετάσεις. Η ελαχιστοποίηση της πρόσληψης ζάχαρης και η κατανάλωση πιο υγιεινών τροφών μειώνει τον κίνδυνο τόσο της τερηδόνας όσο και της νόσου των ούλων. Επιπλέον, τα τακτικά οδοντιατρικά ραντεβού και ο καθαρισμός των δοντιών είναι επίσης απαραίτητα για την πρόληψη ποικίλων προβλημάτων στοματικής υγείας.

Το φθόριο βοηθά πραγματικά στην προστασία των δοντιών;

Ναί! Το φθόριο βοηθά στην ενίσχυση του σμάλτου των δοντιών σας, καθιστώντας τα πιο ανθεκτικά στο οξύ που παράγεται από τα βακτήρια που οδηγεί σε τερηδόνα και τερηδόνα. Η εφαρμογή φθορίου στα δόντια τα βοηθά να γίνουν πιο δυνατά και πιο ανθεκτικά στα βακτήρια που βρίσκονται στο στόμα. Αυτό το βακτήριο μπορεί να προκαλέσει τον όλεθρο στα δόντια μας, παράγοντας οξύ που διαβρώνει το σμάλτο των δοντιών και οδηγεί σε τερηδόνα και τερηδόνα.

Το φθόριο λειτουργεί τόσο διατηρώντας αυτό το σμάλτο ισχυρό όσο και μειώνοντας την παραγωγή οξέος από τα βακτήρια. Όχι μόνο αυτό, το φθόριο σταματά επίσης την τερηδόνα στα ίχνη τους – που σημαίνει ότι μπορεί να σταματήσει την ανάπτυξη περαιτέρω αποσύνθεσης. Έτσι, το φθόριο όχι μόνο βοηθά στην πρόληψη περαιτέρω προβλημάτων στα δόντια, αλλά μπορεί επίσης να επιδιορθώσει μικρές βλάβες! Ευτυχώς, δεν χρειάζεται απλώς να βασιζόμαστε στην πρόσληψη αρκετού φθορίου. Πολλές οδοντόκρεμες και στοματικά διαλύματα το περιέχουν επίσης – οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος να το χάσετε! Δεν είναι περίεργο γιατί η χρήση ενός προϊόντος με φθόριο είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε τα μαργαριταρένια λευκά σας όμορφα διατηρώντας παράλληλα την καλή στοματική υγεία.

Μπορώ να κάνω κάτι εάν τα δόντια μου είναι ήδη κιτρινισμένα ή λεκιασμένα;

Τα δόντια μπορεί να λερωθούν και να αποχρωματιστούν για διάφορους λόγους. Το κάπνισμα, η κατανάλωση καφέ και τσαγιού, η κατανάλωση φαγητού ή ποτών με σκούρες χρωστικές ουσίες, φάρμακα όπως τα αντιβιοτικά τετρακυκλίνης, κακές συνήθειες στοματικής υγιεινής και ακόμη και η γήρανση μπορούν όλα να συμβάλουν στη χρώση των δοντιών. Το να έχετε κιτρινισμένα ή λεκιασμένα δόντια μπορεί να είναι πραγματικά ενοχλητικό και να σας κάνει να νιώθετε άβολα με το χαμόγελό σας. Ευτυχώς, αν θέλετε να λευκάνετε τα δόντια σας, υπάρχουν μερικές διαθέσιμες επιλογές.

Ένας εύκολος τρόπος για να φωτίσετε το χαμόγελό σας είναι να μειώσετε την πρόσληψη καφέ, τσαγιού και άλλων τροφών και ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε χρωστικές ουσίες. Θα πρέπει επίσης να κόψετε το κάπνισμα εάν είστε καπνιστής. Εκτός από τις αλλαγές στον τρόπο ζωής, διατίθενται επαγγελματικές θεραπείες λεύκανσης δοντιών για όσους θέλουν άμεσο αποτέλεσμα. Ο οδοντίατρός σας θα μπορεί να προτείνει την καλύτερη μέθοδο λεύκανσης δοντιών με βάση τη σοβαρότητα των λεκέδων.

Αν ψάχνετε για μια πιο οικονομική επιλογή, υπάρχουν πολλά διαθέσιμα προϊόντα λεύκανσης δοντιών χωρίς ιατρική συνταγή. Αυτά περιλαμβάνουν οδοντόκρεμες, στοματικά διαλύματα και ταινίες που χρησιμοποιούν ήπιους λευκαντικούς παράγοντες για να ανοίξουν το χρώμα των δοντιών σας. Αν και αυτά τα προϊόντα δεν θα σας δώσουν ένα άμεσο αποτέλεσμα όπως οι επαγγελματικές θεραπείες λεύκανσης, μπορούν να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να λαμπρύνετε σταδιακά τα δόντια σας με την πάροδο του χρόνου.

Μπορείτε επίσης να μιλήσετε με τον οδοντίατρό σας για επαγγελματικές θεραπείες λεύκανσης. Αυτά χρησιμοποιούν λευκαντικούς παράγοντες και συνήθως γίνονται στο γραφείο. Οι επαγγελματικές θεραπείες λεύκανσης τείνουν να είναι η πιο αποτελεσματική επιλογή για την αφαίρεση σκληρών λεκέδων, καθώς και για την παροχή ενός φωτεινότερου, πιο λευκού χαμόγελου. Όχι μόνο αυτό, αλλά οι επαγγελματικές θεραπείες έχουν επίσης μικρότερο κίνδυνο επιπλοκών, καθώς εφαρμόζονται από επαγγελματία οδοντίατρο.

Οι κορυφαίες 3 πιο συνηθισμένες οδοντικές ερωτήσεις için yorumlar kapalı