Μόσχευμα οστών 101: Τα θεμελιώδη
Ασθένεια των ούλων

Μόσχευμα οστών 101: Τα θεμελιώδη

Σήμερα, οι οδοντίατροι διαθέτουν μια ποικιλία συναρπαστικών τεχνολογιών για τη βελτίωση της υγείας των ασθενών που έχουν χάσει οστά γύρω από τα δόντια τους λόγω ουλίτιδας. Μία από τις πιο συναρπαστικές εξελίξεις είναι η μεταμόσχευση οστών, η οποία είναι μια διαδικασία που μπορεί να αποκαταστήσει όμορφα χαμόγελα σε ασθενείς των οποίων οι οδοντίατροι μπορεί να μην μπορούσαν να βοηθήσουν στο παρελθόν. Οι διαδικασίες μεταμόσχευσης οστών μπορούν να βοηθήσουν τους ασθενείς να διατηρήσουν δόντια που διαφορετικά κατευθύνονται προς την εξαγωγή και την οδοντοστοιχία.

Δεν είστε σίγουροι τι είναι η μεταμόσχευση οστών; Επιτρέψτε μας να σας δώσουμε τα βασικά για τη διαδικασία και να εξηγήσουμε γιατί είναι μια τόσο ευεργετική θεραπεία.

Τι είναι η μεταμόσχευση οστών; Τι κάνει ?

Οι μολύνσεις των ούλων καταστρέφουν σιωπηλά το οστό, το οποίο περιβάλλει και στηρίζει τα δόντια. Αυτή η απώλεια οστού είναι η κύρια αιτία απώλειας δοντιών στους ενήλικες. Κάποτε πίστευαν ότι όταν συνέβη απώλεια οστού γύρω από τα δόντια σας, ότι ήταν μη αναστρέψιμη. Αυτό όμως δεν ισχύει πλέον. Οι κόκκοι μοσχεύματος οστών, που λαμβάνονται από εταιρείες ιατρικών προμηθειών μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ασφαλή, άνετη και προβλέψιμη αναγέννηση του χαμένου οστού γύρω από τα δόντια. Το σώμα σας διαλύει αυτά τα υλικά μεταμόσχευσης οστών και τα αντικαθιστά με το δικό σας νέο και υγιές οστό.

Πώς μπορεί η μεταμόσχευση οστών να βοηθήσει ασθενείς που λείπουν τα δόντια τους

Τα εμφυτεύματα είναι τεχνητές ρίζες δοντιών που εισάγονται χειρουργικά στο οστό της γνάθου, για να αντικαταστήσουν τα δόντια που λείπουν. Αυτά τα εμφυτεύματα μπορούν στη συνέχεια να υποστηρίξουν στεφάνες, γέφυρες και οδοντοστοιχίες για να αποκαταστήσουν τη λειτουργία και την εμφάνιση. Η επιτυχής χειρουργική επέμβαση εμφυτευμάτων απαιτεί το υποστηρικτικό οστό να είναι αρκετά ισχυρό και πυκνό. Σε περιπτώσεις όπου έχει σημειωθεί οστική απώλεια, μπορούν να γίνουν διαδικασίες μεταμόσχευσης οστών για την αναγέννηση του οστού που λείπει για να επιτραπεί η τοποθέτηση εμφυτευμάτων. Το μόσχευμα δημιουργεί μια σταθερή βάση, ώστε τα εμφυτεύματα να υποστηρίζονται καλά. Συχνά, οι άνθρωποι έχουν υποστεί απώλεια οστικής μάζας με τα χρόνια για έναν από τους ακόλουθους λόγους:

Περιοδοντική νόσος ή νόσος των ούλων
Ελαττώματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη των δοντιών
Μακροχρόνια χρήση οδοντοστοιχίας
Τραυματισμοί στο πρόσωπο
Κενοί χώροι στο στόμα, μετά την αφαίρεση των δοντιών
Απώλεια οστού λόγω λοιμώξεων που σχετίζονται με το κανάλι της ρίζας

Τι περιλαμβάνει η πραγματική διαδικασία μεταμόσχευσης οστού;

Η μεταμόσχευση οστών είναι μια ασφαλής και φυσική διαδικασία που χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία της νόσου των ούλων. Όταν επισκέπτεστε το γραφείο μας για να το κάνετε, θα μουδιάσει απαλά, ώστε η εμπειρία να είναι χαλαρή και χωρίς πόνο. Στη συνέχεια, υλικά μοσχεύματος οστών – που αποτελούνται από το δικό σας οστό ή συνθετικά παρόμοια με οστά – θα τοποθετηθούν στα ελαττώματα των οστών που περιβάλλουν τα μολυσμένα δόντια σας.

Μετά τη διαδικασία, θα σας χορηγηθούν αντιβιοτικά και παυσίπονο εάν χρειαστεί. Θα λάβετε οδηγίες να αποφύγετε την πίεση στο οστικό μόσχευμα αποφεύγοντας ορισμένα τρόφιμα. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιστρέψετε στην κανονική σας ζωή καθώς ξεκινάτε τη διαδικασία επούλωσης. Ο χρόνος επούλωσης ποικίλλει, ανάλογα με τη θέση και την πυκνότητα του μοσχεύματος.

Μόσχευμα οστών 101: Τα θεμελιώδη için yorumlar kapalı