Θεραπεία με φθόριο: Βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε
Οδοντική υγεία

Θεραπεία με φθόριο: Βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Η διατήρηση της σωστής στοματικής υγιεινής είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη της τερηδόνας και των λοιμώξεων. Αυτό που ορισμένοι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν είναι ότι η διατήρηση της σωστής στοματικής υγιεινής είναι πολύ περισσότερο από το βούρτσισμα δύο φορές την ημέρα και το νήμα καθημερινά. Ναι, και τα δύο μπορούν να κρατήσουν το στόμα σας καθαρό, αλλά δεν αρκούν πάντα για την πρόληψη της τερηδόνας και των λοιμώξεων. Υπάρχουν ορισμένες περιοχές στο στόμα μας που είναι δύσκολο να τις προσεγγίσουμε με τις κανονικές μας οδοντόβουρτσες.

Τα βακτήρια εκμεταλλεύονται αυτές τις περιοχές, αντιδρώντας με σωματίδια τροφής, σχηματίζοντας οξέα που προκαλούν κοιλότητα. Αλλά εάν επισκέπτεστε τον οδοντίατρο κάθε έξι μήνες, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να ζήσετε χωρίς κοιλότητα. Ο οδοντίατρος χρησιμοποιεί διάφορες οδοντιατρικές διαδικασίες για την πρόληψη της τερηδόνας και της μόλυνσης.

Μία από τις πιο επιτυχημένες διαδικασίες για την πρόληψη της τερηδόνας ονομάζεται οδοντική θεραπεία με φθόριο. Σε αυτό το ιστολόγιο, θα συζητήσουμε λεπτομερώς αυτή τη διαδικασία. Ας ελπίσουμε ότι οι πληροφορίες θα σας βοηθήσουν να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση.

Τι είναι η θεραπεία με φθόριο;

Είναι η άμεση εφαρμογή φθορίου στα δόντια του ασθενούς μέσω της βοήθειας οδοντιάτρου ή στοματικής υγιεινής. Το φθόριο είναι ένα φυσικό ορυκτό που έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό στην πρόληψη της τερηδόνας και στην ενίσχυση των οστών. Μελέτες δείχνουν ότι το φθόριο μπορεί να αποτρέψει την τερηδόνα έως και 25 τοις εκατό.

Τυπικά, το φθόριο υπάρχει στην οδοντόκρεμα, αλλά η ποσότητα δεν είναι πάντα αρκετή, ειδικά για άτομα με υψηλότερο κίνδυνο τερηδόνας. Το νερό της βρύσης στις ΗΠΑ περιέχει επίσης φθόριο. Η θεραπεία με φθόριο σε ένα οδοντιατρείο είναι γρήγορη, ασφαλής και αρκετά προσιτή. Ο οδοντίατρος εφαρμόζει τη σωστή ποσότητα φθορίου στα δόντια σας, φροντίζοντας να μην αντιμετωπίσετε σοβαρές παρενέργειες όπως η φθορίωση. Ωστόσο, είμαστε εδώ για εσάς εάν ψάχνετε για θεραπεία φθορίωσης.

Πότε πρέπει να εξετάσω το ενδεχόμενο θεραπείας με φθόριο;

Συνήθως, αυτή η θεραπεία χρησιμοποιείται συχνά για παιδιά. Αυτό συμβαίνει επειδή τα παιδιά μεταξύ έξι και δώδεκα διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο τερηδόνας. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν εκατομμύρια ενήλικες που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο τερηδόνας. Ο κίνδυνος για τερηδόνα μπορεί να αυξηθεί από τους ακόλουθους παράγοντες:

Ξηροστομία: Η ξηροστομία μπορεί να προκληθεί από φάρμακα. Εάν δεν έχετε αρκετό σάλιο στο στόμα σας, διατρέχετε υψηλό κίνδυνο τερηδόνας.
Τα άτομα που παλεύουν με ουλίτιδα θα μπορούσαν να ωφεληθούν πολύ από αυτή τη θεραπεία.
Εάν έχετε ιστορικό τερηδόνας, διατρέχετε υψηλό κίνδυνο οδοντικής τερηδόνας και θα μπορούσατε να επωφεληθείτε από αυτή τη θεραπεία.

Επιπλέον, το κόστος της θεραπείας είναι αρκετά χαμηλό. Επιπλέον, το κόστος συχνά καλύπτεται πλήρως από την ασφάλιση, ειδικά για τα παιδιά μέχρι τα 18. Φροντίστε να το επιβεβαιώσετε με τον ασφαλιστικό σας πάροχο, ωστόσο. Εάν δεν έχετε κάλυψη, μην πανικοβληθείτε γιατί η θεραπεία είναι μια από τις πιο προσιτές διαδικασίες σε μια οδοντιατρική κλινική. Δεν θα σας κοστίσει περισσότερο από 50 $.

Οφέλη από τη θεραπεία με φθόριο

Υπάρχουν πολλά οφέλη γύρω από αυτή τη θεραπεία και ο καθένας θα μπορούσε να επωφεληθεί από αυτήν. Περιλαμβάνουν:

Σας κάνει λιγότερο ευάλωτους στη φθορά

Το φθόριο έχει δοκιμαστεί και έχει βρεθεί αποτελεσματικό για τη μείωση της ευαισθησίας ενός ατόμου σε τερηδόνα. Μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο έως και 25 τοις εκατό.

Το φθόριο επιτίθεται σε βακτήρια

Ένας τρόπος με τον οποίο το φθόριο μειώνει την ευαισθησία σας στις κοιλότητες είναι να επιτίθεται στα βακτήρια που προκαλούν την κοιλότητα. Αυτό επιβραδύνει την αντίδρασή τους και ακόμη και την αντιστρέφει όποτε είναι δυνατόν.

Βελτιώνει τη χρήση άλλων ζωτικών μετάλλων στα δόντια σας

Τα άτομα που υποβάλλονται σε αυτή τη θεραπεία έχουν δείξει βελτιωμένη χρήση άλλων ζωτικών μετάλλων όπως το φωσφορικό και το ασβέστιο. Αυτά τα μέταλλα ενισχύουν το σμάλτο σας και το επισκευάζουν όποτε είναι απαραίτητο.

Βελτιώνει τη Γενική σας Υγεία

Όταν έχετε τη βέλτιστη στοματική υγεία, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βελτιωθεί και η γενική σας υγεία. Δεν θα δυσκολευτείτε να φάτε, δεν θα πονέσετε και η ψυχική σας υγεία θα είναι στην καλύτερη της κατάσταση. Ένας αποτελεσματικός τρόπος για την επίτευξη της βέλτιστης στοματικής υγείας είναι η πρόληψη της τερηδόνας μέσω αυτής της θεραπείας.

Μειώνει την ανάγκη σας για επίσκεψη στον οδοντίατρο

Μετά τη λήψη αυτής της θεραπείας, θα διατρέχετε μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης τερηδόνας, πονόδοντου ή ασθένειας των ούλων. Όταν δεν πονάτε ή δεν υπάρχει κίνδυνος, θα χρειαστεί να επισκέπτεστε τον οδοντίατρο μόνο μία φορά κάθε έξι μήνες για εξετάσεις και καθαρισμούς.

Θεραπεία με φθόριο: Βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε için yorumlar kapalı