Επιλογές θεραπείας ασθενειών των ούλων
Λαμιναρισμένα δόντια

Επιλογές θεραπείας ασθενειών των ούλων

Η ασθένεια των ούλων ή η περιοδοντίτιδα μπορεί να κρυφτούν στους ανθρώπους. Τα αρχικά στάδια συχνά δεν έχουν εμφανή συμπτώματα. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η φλεγμονή στα ούλα μπορεί να οδηγήσει σε ευαισθησία, επίμονη κακοσμία, ακόμα και απώλεια δοντιών.

Τι είναι η ασθένεια των ούλων;

Η περιοδοντίτιδα είναι μια χρόνια φλεγμονώδης νόσος. Επηρεάζει τα ούλα και τα οστά που στηρίζουν τα δόντια σας μέσα στη γνάθο.

Τα συμπτώματα μπορεί να μην είναι εμφανή στον ασθενή εάν δεν υπάρχει αιμορραγία ή πόνος από το βούρτσισμα ή το νήμα. Συχνά οι οδοντίατροι είναι οι πρώτοι που αντιλαμβάνονται ότι τα ούλα έχουν σοβαρά προβλήματα.

Η φλεγμονώδης απόκριση του σώματός σας στην ασθένεια των ούλων οδηγεί σε προβλήματα αλλού. Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι η ασθένεια των ούλων μπορεί να επιδεινώσει τον διαβήτη και τις καρδιακές παθήσεις. Εάν η πλάκα και η πέτρα έχουν συγκρατηθεί κάτω από τη γραμμή των ούλων, απαιτείται επαγγελματική θεραπεία για την αφαίρεσή τους για να αποφευχθεί περαιτέρω βλάβη.

Ποιες είναι οι χειρουργικές θεραπείες;

Χειρουργική πτερυγίου: τα ούλα κόβονται και ανακλώνται απαλά από τη ρίζα του δοντιού για να αφαιρεθούν οι εναποθέσεις πέτρας. Στη συνέχεια, τα ούλα ράβονται πίσω στη θέση τους για να ταιριάζουν πιο στενά και να κλείνουν τις τσέπες μεταξύ των ούλων και των δοντιών που σχηματίζονται ως μέρος της νόσου.

Μοσχεύματα οστών και μαλακών ιστών: λήψη οστού ή ιστού από αλλού και προσθήκη στη ρίζα ή τη γνάθο για να γεμίσουν οι τσέπες. Αυτό μπορεί να επιτρέψει στο σώμα να αναπτύξει περισσότερο οστικό ή ουλικό ιστό κατά μήκος του μοσχεύματος για να γεμίσει τα κενά και να βελτιώσει τη δύναμη.

Ποιες είναι οι μη χειρουργικές επιλογές για την ασθένεια των ούλων;

Φαρμακευτική θεραπεία: συμπεριλαμβανομένων θεραπειών με αντιβιοτικά που διατίθενται στο εμπόριο ως στοματικά διαλύματα ή οδοντόκρεμες, μερικές φορές χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των βακτηρίων που προκαλούν νόσο των ούλων. Ωστόσο, αυτές οι θεραπείες αφήνουν πίσω την πλάκα και τους κρατήρες στο οστό. Αυτά τα τραχιά σημεία θα επανεποικιστούν γρήγορα με επιβλαβή βακτήρια.

Απολέπιση και πλάνισμα: λειαίνει τις τραχιές κηλίδες που προκαλούνται από την πλάκα και την πέτρα στη γραμμή της ρίζας και κάτω από αυτήν. Η αντιβιοτική θεραπεία εμποδίζει τα βακτήρια να επανέλθουν πριν επουλωθούν τα ούλα. Η απολέπιση και το πλάνισμα της ρίζας συχνά γίνονται με τοπικό αναισθητικό.

Παραδοσιακή απολέπιση και πλάνισμα: γίνεται «τυφλά» όπου ο οδοντίατρος δεν βλέπει κάτω από τη γραμμή της ρίζας. Ακόμη και ένας έμπειρος οδοντίατρος μπορεί να χάσει σημεία ή να κάνει ζυγαριά ριζικές περιοχές που δεν το χρειάζονται. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε επανάληψη της διαδικασίας σε περιοχές που χάθηκαν ή σε ευαισθησία όπου έγινε άσκοπα.

Επιλογές θεραπείας ασθενειών των ούλων için yorumlar kapalı