Είναι ο περιοδοντολόγος κατάλληλος για εσάς;
Οδοντική υγεία

Είναι ο περιοδοντολόγος κατάλληλος για εσάς;

Έχετε πάει στον οδοντίατρό σας με ένα ενοχλητικό πρόβλημα με το δόντι σας και λένε ότι θέλουν να σας παραπέμψουν σε περιοδοντολόγο. Ωστόσο, μπορεί να αισθάνεστε λίγο ανήσυχοι και νευρικοί αν δεν έχετε ξανακούσει αυτόν τον όρο. Λοιπόν, τι είναι ο περιοδοντολόγος και είναι η επίσκεψη σε έναν ο σωστός τρόπος δράσης για εσάς;

Τι είναι ο Περιοδοντολόγος;

Με απλά λόγια, ο περιοδοντολόγος είναι ένας οδοντίατρος που ειδικεύεται στην πρόληψη και θεραπεία της περιοδοντικής νόσου και στην τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων. Η περιοδοντική νόσος είναι επίσης γνωστή ως ασθένεια των ούλων και επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, προκαλώντας χρόνια φλεγμονή των ούλων, η οποία επηρεάζει τα δόντια και τα οστά που τα στηρίζουν.

Μερικά σημάδια ότι μπορεί να χρειαστεί να επισκεφτείτε έναν περιοδοντολόγο

Γενικά, ο τακτικός οδοντίατρός σας θα σας παραπέμψει σε περιοδοντολόγο. Ωστόσο, ο οδοντίατρός σας μπορεί να φροντίσει για ορισμένα περιοδοντικά προβλήματα χωρίς αναφορά, όπως τα οδοντικά εμφυτεύματα, εάν έχει την απαιτούμενη εκπαίδευση. Μερικά από τα σημάδια που δείχνουν ότι μπορεί να χρειαστείτε περιοδοντολόγο περιλαμβάνουν:

Αποστήματα

Ένα απόστημα των ούλων εμφανίζεται όταν εμφανίζεται μια μόλυνση και συσσωρεύεται πύον, σχηματίζοντας ένα εξόγκωμα στα ούλα. Αυτό είναι ένα από τα προειδοποιητικά σημάδια της περιοδοντικής νόσου και μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια δοντιών. Εάν δεν αντιμετωπιστεί, το κόμμι θα απομακρυνθεί από το δόντι, επιτρέποντας στα βακτήρια να εξαπλωθούν στο οστό και στο δόντι, αποδυναμώνοντας τη ρίζα. Αυτό πιθανότατα θα οδηγήσει σε ανάγκη αφαίρεσης του δοντιού.

Εάν ένα δόντι δεν εξαχθεί σωστά, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη μελλοντική σας ικανότητα να έχετε οδοντικά εμφυτεύματα και μπορεί επίσης να χρειαστεί περαιτέρω χειρουργική επέμβαση για τη διόρθωση της βλάβης. Σε πολλές περιπτώσεις, ο περιοδοντολόγος μπορεί να τοποθετήσει οδοντικό εμφύτευμα την ίδια μέρα που αφαιρεί το δόντι, μειώνοντας την ανάγκη για μελλοντικές παρεμβάσεις.

Ευαισθησία των δοντιών

Εάν αντιμετωπίζετε ευαισθησία στα δόντια, ιδιαίτερα γύρω από τη γραμμή των ούλων, αυτό μπορεί να υποδηλώνει ότι τα ούλα σας υποχωρούν, εκθέτοντας τις ρίζες των δοντιών σας. Χωρίς θεραπεία, αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια δοντιών. Ευτυχώς, ο περιοδοντολόγος σας μπορεί να πραγματοποιήσει μοσχεύματα ούλων ή επαναγλύψη ιστού για να διορθώσει αυτό το πρόβλημα. Αυτό θα αποτρέψει την περαιτέρω απώλεια των ούλων και θα προστατεύσει τα δόντια και τα ούλα σας από μολύνσεις και σήψη, προστατεύοντάς σας τελικά από την απώλεια δοντιών.

Αλλαγές στον τρόπο που εφαρμόζουν τα δόντια μας

Εάν αισθάνεστε ότι κάτι είναι λίγο διαφορετικό όταν δαγκώνετε, αυτό θα μπορούσε να είναι σημάδι οστικής απώλειας λόγω μόλυνσης. Δυστυχώς, μπορεί να έχετε μια λοίμωξη στα δόντια ή στα ούλα σας χωρίς να αισθάνεστε πόνο, επομένως αυτή μπορεί να είναι η πρώτη ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά. Μια μη θεραπευμένη λοίμωξη ρίζας μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο οστό της γνάθου σας, προκαλώντας εκφυλισμό και λεπτότερο, αλλοιώνοντας το περίγραμμα του προσώπου σας.

Εάν υποψιάζεστε ότι μπορεί να πάσχετε από απώλεια οστικής μάζας, θα πρέπει να επισκεφτείτε αμέσως τον περιοδοντολόγο σας. Θα είναι σε θέση να ξαναγλύψουν το οστό, επισκευάζοντας και αντικαθιστώντας όπου απαιτείται και αφαιρώντας δόντια που δεν μπορούν να σωθούν. Θα αντικαταστήσουν επίσης τα χαμένα δόντια με οδοντικά εμφυτεύματα μόλις η δομή του οστού γίνει ξανά υγιής.

Είναι ο περιοδοντολόγος κατάλληλος για εσάς; için yorumlar kapalı