Γιατί είναι τόσο σημαντική η στοματική υγεία για τα παιδιά;
Οδοντική πλήρωση

Γιατί είναι τόσο σημαντική η στοματική υγεία για τα παιδιά;

Η στοματική υγεία είναι απαραίτητη για τη συνολική υγεία, τη γνωστική ανάπτυξη και πολλά άλλα. Ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς για να αρχίσετε να μαθαίνετε στο παιδί σας πώς να φροντίζει τα δόντια του! Σε αυτό το ιστολόγιο, θα συζητήσουμε τρεις λόγους για τους οποίους η στοματική υγεία είναι τόσο σημαντική για τα παιδιά. Θα παρέχουμε επίσης μερικές συμβουλές για το πώς να βελτιώσετε τις συνήθειες στοματικής υγιεινής του παιδιού σας.

Διατηρήστε τη συνολική υγεία

Ως γονείς, θέλουμε τα παιδιά μας να είναι υγιή και ευτυχισμένα. Η στοματική υγεία είναι ζωτικό μέρος της συνολικής υγείας. Γνωρίζατε ότι η κακή στοματική υγεία μπορεί να επηρεάσει άλλες παθήσεις;

Προωθήστε τη Γνωστική Ανάπτυξη

Η γνωστική ανάπτυξη είναι η διαδικασία μάθησης και απόκτησης γνώσης. Η στοματική υγεία ενός παιδιού μπορεί να επηρεάσει τη γνωστική του ανάπτυξη με διάφορους τρόπους. Πρώτον, εάν ένα παιδί έχει κακή στοματική υγεία, μπορεί να χάσει το σχολείο λόγω οδοντικού πόνου ή λοιμώξεων.

Δεύτερον, τα παιδιά με κακή στοματική υγεία μπορεί να έχουν πρόβλημα να συγκεντρωθούν σε εργασίες και να μάθουν νέες πληροφορίες. Τρίτον, η έρευνα έχει δείξει ότι τα παιδιά με κακή στοματική υγεία είναι πιο πιθανό να έχουν χαμηλότερους βαθμούς και χαμηλότερους βαθμούς λόγω απώλειας της εστίασης.

Μειώστε τον κίνδυνο καταστάσεων που μπορούν να προληφθούν

Η καλή στοματική υγιεινή μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη καταστάσεων όπως η τερηδόνα, η ασθένεια των ούλων και η κακή αναπνοή. Διδάσκοντας στο παιδί σας να βουρτσίζει τα δόντια του δύο φορές την ημέρα και να χρησιμοποιεί οδοντικό νήμα μία φορά την ημέρα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου αυτών των καταστάσεων. Και ενώ ο Οδοντίατρός σας μπορεί να μην ειδικεύεται στην ανάπτυξη και την ανάπτυξη, βλέπει πολλές επισκέψεις παιδιών με την πάροδο των ετών και μπορεί να είναι σε καλή θέση να συντονίσει τις ανάγκες και να φροντίσει άλλους επαγγελματίες υγείας που μπορεί να χρησιμοποιήσει το παιδί σας.

Ενσταλάξτε καλές συνήθειες

Δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς για να αρχίσετε να διδάσκετε στο παιδί σας καλές συνήθειες στοματικής υγιεινής. Βοηθώντας το παιδί σας να αναπτύξει καλές συνήθειες στοματικής υγιεινής τώρα θα το προετοιμάσει για επιτυχία στο μέλλον.

Βελτίωση της ρουτίνας στοματικής υγιεινής του παιδιού σας

Υπάρχουν μερικοί εύκολοι τρόποι για να βελτιώσετε τη στοματική υγιεινή του παιδιού σας. Πρώτα, φροντίστε να βουρτσίζουν τα δόντια τους δύο φορές την ημέρα και να χρησιμοποιούν οδοντικό νήμα μία φορά την ημέρα. Αυτό τους διδάσκει τα βασικά στοιχεία της στοματικής υγιεινής και βοηθά να γίνουν αυτές οι βασικές πρακτικές μέρος της καθημερινότητάς τους.

Δεύτερον, πηγαίνετε στον οδοντίατρο για τακτικούς ελέγχους και καθαρισμούς. Η Αμερικανική Οδοντιατρική Ένωση συνιστά στα παιδιά να επισκέπτονται τον οδοντίατρο μέχρι τα πρώτα τους γενέθλια. Μετά από αυτό, θα πρέπει να επισκέπτονται τον οδοντίατρο κάθε έξι μήνες.

Τρίτον, δώστε το παράδειγμα! Δείξτε στο παιδί σας πόσο σημαντική είναι η στοματική υγιεινή φροντίζοντας τα δικά σας δόντια. Βουρτσίστε και χρησιμοποιήστε τα δόντια σας με νήμα και αφήστε τους να σας δουν να επισκέπτεστε τον οδοντίατρο για τακτικές εξετάσεις.

Τέλος, φροντίστε να προσέξετε τη διατροφή τους. Η υπερβολική ποσότητα ζάχαρης, ειδικά στα γεμάτα ζάχαρη και όξινα ποτά, όπως το soda pop, θα οδηγήσει σε τερηδόνα και μπορεί να έχει αντίκτυπο στον παιδικό διαβήτη και σε θέματα παχυσαρκίας. Αντίθετα, ενθαρρύνετέ τα να τρώνε τραγανά φρούτα και λαχανικά, τα οποία βοηθούν στον καθαρισμό των δοντιών τους και στη διατήρηση της υγείας τους. Επίσης, ενθαρρύνετέ τα να πίνουν νερό εκτός των γευμάτων ρουτίνας, καθώς αυτό είναι καλό για τη στοματική και τη γενική τους υγεία.

Συμπερασματικά

Σε αυτό το ιστολόγιο, συζητήσαμε τρεις λόγους για τους οποίους η στοματική υγεία είναι τόσο σημαντική για τα παιδιά. Παρέχουμε επίσης μερικές συμβουλές για το πώς να βελτιώσετε τις συνήθειες στοματικής υγιεινής του παιδιού σας. Η στοματική υγεία είναι απαραίτητη για τα παιδιά. Ελπίζουμε ότι αυτό το ιστολόγιο σας ενέπνευσε να αναλάβετε δράση και να βελτιώσετε τις συνήθειες στοματικής υγιεινής του παιδιού σας. Θυμηθείτε, ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς για να αρχίσετε να διδάσκετε το παιδί σας για τη σημασία της φροντίδας των δοντιών του!

Γιατί είναι τόσο σημαντική η στοματική υγεία για τα παιδιά; için yorumlar kapalı