Έχω οδοντιατρική φοβία: Μπορεί η οδοντιατρική καταστολή να βοηθήσει;
Οδοντική πλήρωση

Έχω οδοντιατρική φοβία: Μπορεί η οδοντιατρική καταστολή να βοηθήσει;

Η σκέψη να πάτε στον οδοντίατρο σας γεμίζει απόλυτο φόβο και τρόμο; Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε το βράδυ πριν από τις εξετάσεις σας; Η νευρικότητά σας κλιμακώνεται καθώς περιμένετε στο λόμπι;

Σε άτομα με αληθινή, αναπηρική φοβία, η προοπτική να πάνε στον οδοντίατρο μπορεί να τους κάνει να κλάψουν και να βιώσουν κρίσεις πανικού που περιλαμβάνουν άφθονη εφίδρωση, τρόμο και δυσκολία στην αναπνοή. Όταν η φοβία σας σας εμποδίζει να επισκεφτείτε τον οδοντίατρο για σημαντική προληπτική εργασία και θεραπεία για την αποφυγή τερηδόνας και απώλειας δοντιών, χρειάζεστε μια λύση.

Γιατί έχετε οδοντιατρικό άγχος ή φοβία

Ο φόβος να πάτε στον οδοντίατρο μπορεί να προκύψει λόγω μιας προηγούμενης επίσκεψης που ήταν δυσάρεστη ή του φόβου σας να μην ξέρετε τι να περιμένετε στην επίσκεψη.

Μερικοί άνθρωποι φοβούνται τον πόνο ή τις ενέσεις. Ανησυχούν επίσης ότι οι μουδιαστικές ενέσεις δεν θα λειτουργήσουν εάν χρειάζονται περίπλοκη οδοντιατρική εργασία. Μπορεί να αποφύγετε τον οδοντίατρο επειδή δεν θέλετε να εμφανίσετε παρενέργειες που σχετίζονται με ένα τοπικό αναισθητικό, όπως ένα «παχύ χείλος».

Το να βρίσκεστε στην οδοντιατρική καρέκλα μπορεί επίσης να σας κάνει να αισθάνεστε εκτός ελέγχου. Δεν μπορείτε να δείτε τι συμβαίνει καθώς ξαπλώνετε με το στόμα ανοιχτό. Το να είσαι τόσο κοντά σε έναν υγιεινολόγο και γιατρό μπορεί επίσης να είναι άβολο. Ο προσωπικός σας χώρος αισθάνεται εισβολή και προτιμάτε να αποφύγετε εντελώς την κατάσταση.

Ήπιο άγχος

Η καταστολή με εισπνοή μπορεί να είναι χρήσιμη εάν έχετε ήπιο οδοντικό άγχος. Περιλαμβάνει τη χρήση οξειδίου του αζώτου, ή αερίου γέλιου, που χορηγείται μέσω μιας μάσκας που εφαρμόζει πάνω από τη μύτη σας. Το αέριο είναι άοσμο και άγευστο, εκτός κι αν επιλέξετε μια «γεύση».

Το υποξείδιο του αζώτου σε χαλαρώνει. Σας κάνει να αισθάνεστε άνετα καθώς κάθεστε στην καρέκλα και καθαρίζετε τα δόντια σας ή γεμίζετε μια κοιλότητα.

Οι επιπτώσεις του υποξειδίου του αζώτου εξαφανίζονται γρήγορα, ώστε να μπορείτε να οδηγείτε σπίτι μετά το ραντεβού σας.

Μέτριο άγχος

Η από του στόματος συνειδητή καταστολή περιλαμβάνει τη λήψη ενός χαπιού όπως το Valium® ή το Ativan® μία ώρα περίπου πριν από τη διαδικασία. Αυτή η επιλογή απαλύνει τον έντονο φόβο που δημιουργείται στην οδήγηση προς το γραφείο μας και τις εγκαταστάσεις στην αίθουσα αναμονής. Νιώθετε χαλαροί και ήρεμοι για την επίσκεψή σας. Έχετε πλήρη συνείδηση και επίγνωση του περιβάλλοντός σας, αλλά, επειδή έχει καταθλιπτικό αποτέλεσμα, δεν μπορείτε να οδηγείτε για αρκετές ώρες μετά τη λήψη του.

Σοβαρή φοβία

Εάν έχετε έντονο άγχος και ένα σημαντικό αντανακλαστικό φίμωσης, μπορεί να ωφεληθείτε από την ενδοφλέβια (IV), μέτρια, συνειδητή καταστολή που χορηγείται κατά τη διάρκεια του ραντεβού σας. Αυτό περιλαμβάνει ενδοφλέβια χορήγηση ενός ηρεμιστικού. παραμένετε συνειδητοί, αλλά θυμηθείτε το επεισόδιο σαν να κοιμόσαστε. Αισθάνεστε αποκομμένοι από το περιβάλλον σας και δεν αισθάνεστε πόνο.

Θα χρειαστείτε οπωσδήποτε έναν οδηγό για να σας μεταφέρει στο σπίτι, καθώς χρειάζονται αρκετές ώρες για να εξαλειφθεί η δύναμη της καταστολής. Μπορούμε επίσης να προσαρμόσουμε τη δόση του ηρεμιστικού IV κατά τη διάρκεια της διαδικασίας σας, έτσι ώστε να λαμβάνετε ακριβώς τη σωστή ποσότητα για να είστε ασφαλείς, αλλά ανίδεοι ως προς τις διαδικασίες που γίνονται.

Έχω οδοντιατρική φοβία: Μπορεί η οδοντιατρική καταστολή να βοηθήσει; için yorumlar kapalı